ОСТАННІ НОВИНИ

Юліан Чаплінський: «Важливо прийняти правильне і виважене рішення щодо пам’ятника Степану Тудору»

|

Головний архітектор міста Львова Юліан Чаплінський про опитування міськради стосовно пам’ятника Степану Тудору:

Чаплінський

«Оскільки пам’ятник Степану Тудору не підпадає під закон про декомунізацію та враховуючи ситуацію, що склалась навколо цього пам’ятника, прийнято рішення опрацювати питання з експертами та громадою, аби в легітимний і цивілізований спосіб його вирішити. Відтак, буде створена робоча група, в яку ми запросимо експертів, депутатів міської ради та представників громадських організацій.

Буде максимально врахована думка громади міста.На офіційному порталі Львівської міської ради стартує опитування, участь у якому може взяти кожен.

Також ми звернулись з проханням надати свої експертні оцінки щодо подальшої долі пам’ятника до Інституту архітектури НУ «Львівська політехніка», до історичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка та до гуманітарного факультету УКУ.

Варто зазначити, що Галицькою районною адміністрацією заплановано цього року провести капітальний ремонт площі Євгена Маланюка. Зараз розробляється відповідний проект. Важливо прийняти правильне і виважене рішення щодо облаштування цього громадського простору в центрі міста», – зазначив Чаплінський.

Фото: www.buro247.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *