ОСТАННІ НОВИНИ

Коаліція «мобілізує» нардепів на четвер для закону про ГПУ

|

У парламенті фракції коаліції «мобілізують» на четвер своїх депутатів, щоб протягнути новий законопроект про генерального прокурора, який дозволить лідеру фракції БПП Юрію Луценку очолити Генпрокуратуру.

Так, зареєстрований у ВР у середу, 11 травня, новий законопроект про генерального прокурора 4645 одразу ж розглянув профільний комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Комітет рекомендував парламенту прийняти законопроект за основу та в цілому.

Джерела в парламенті повідомили, що депутатів коаліції терміново на четвер викликають до ВР, деяких відкликають із закордонних поїздок для голосування щодо цього законопроекту.

Народний депутат, член фракції “Народний фронт” Леонід Ємець у коментарі “Українській правді” зазначив, що також отримав відповідне смс-повідомлення.

“Коли є важливі голосування дійсно розсилають смс і просять депутатів прийти. Це стандартна практика”, – сказав він.

Народний депутат із фракції “Самопоміч” Вікторія Войціцька на своїй сторінці в Facebook написала: “Завтра будуть знову голосувати за законопроект “про своїх людей в прокуратурі”, і відразу після того голосування за пана Луценка”.

Як відомо, раніше Верховна Рада провалила голосування у першому читанні за законопроект про генпрокуратуру і Держбюро розслідувань, який би дозволив призначити лідера фракції БПП Юрія Луценка генпрокурором.

Ірина Луценко заявила, що новий закон про генпрокурора проголосують вже у четвер.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *