ОСТАННІ НОВИНИ

Органи юстиції вже не реєструють майно та бізнес

|

1 травня завершився перехідний період, коли органи місцевої влади мали підключитися до реєстрів та перебрати на себе функції з реєстрації нерухомого майна, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Відповідно з 1 травня реєстратори Мін’юсту і територіальних органів юстиції більше не виконують дані функції. Про це повідомляє Закон і бізнес.

A person at a desk using a stamp or corporate seal on documents
A person at a desk using a stamp or corporate seal on documents

У Міністерстві юстиції зазначили, що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців нині підключено 662 місцевих органи державної влади та місцевого самоврядування. З них 552 райдержадміністрації та виконавчі комітети міст обласного значення та 70 сільських, селищних та міських рад.

В свою чергу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно підключилися 557 РДА та 246 сільських та міських рад. Також Мін’юст акредитував 45 суб’єктів державної акредитації та підключив майже 6,5 тис. державних та приватних нотаріусів.

В Міністерстві відзначають, що реформа забезпечує уніфікацію процедур реєстрації юридичних осіб, громадських формувань та бізнесу, а також запроваджує принцип екстериторіальності, який дає можливість зареєструвати бізнес незалежно від регіону та зареєструвати нерухомість у межах області.

Відсоток від надання відповідних реєстраційних послуг буде надходити безпосередньо до місцевих бюджетів.

Також запроваджується можливість подачі електронних документів, скорочується

перелік паперів для реєстрації та строки проведення всіх процедури. Окрім того, впроваджується система адміністративного оскарження рішень реєстраторів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *