ОСТАННІ НОВИНИ

Тарифи на тепло зростуть удвічі

|

Національна комісія держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90% з 1 липня 2016 року. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

teplo

Як повідомив глава регулятора Дмитро Вовк, відповідне рішення НКРЕКП ухвалила на засіданні в четвер.

«Відсоток залежить від підприємства теплопостачання. Левова частка коригування пов’язана з рішенням уряду стосовно ціни на природний газ, решта – перегляд заробітних плат відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівня ЄСВ, зміна роздрібних тарифів на електроенергію тощо», – сказав він.

Співрозмовник агентства наголосив, що комісією затверджені заходи із збільшення рівня оснащеності житлового фонду будинковими лічильниками тепла з поточних 60% до 86%. «Ще 14% – в процесі і на совісті підприємств і органів місцевої влади. Кращий (за оснащеністю лічильниками тепла – ІФ) Київ, гірші – Полтава і Тернопіль», – сказав Д.Вовк.

Глава НКРЕКП додав, що регулятор опрацьовує комплекс заходів, який дозволить в майбутньому знизити тарифи на тепло.

«Комісія проводить роботу із заміщення тепла з природного газу на тепло з вугілля там, де це можливо – серед таких міст Київ, Чернігів, Черкаси, Суми, Калуш. Короткострокові заходи із “розшивання” вузьких місць в генерації і передачі теплової енергії, виробництво тепла з вугілля дозволять знизити середньозважену ціну для цих міст», – резюмував Д.Вовк.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *