ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ стурбована майбутнім поєдинком «Карпат» проти «Шахтаря»

|

СБУ вбачає провину у фанатських безпорядках на «Арені Львів», під час футбольного протистояння «Шахтаря» проти «Динамо», у роботі служби безпеки стадіону та стюардів. Водночас ставитиме питання про безпеку на матчі «Шахтаря» проти львівських «Карпат». Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив керівник СБУ Львівщини Віктор Андрейчук.

716

В. Андрейчук нагадує, що в неділю, 8 травня, відбудеться поєдинок львівських «Карпат» проти донецького «Шахтаря», а це зустріч двох фанатських середовищ.

«Після подій, які мали місце під час матчу «Шахтар» – київське «Динамо» нас насторожує ця ситуація. Ми вживатимемо максимальних заходів безпеки і з цього приводу буде проведено нараду, бо те що сталося на стадіоні «Арена Львів» не має більше повторитися ніколи. Виявилося, що ніхто не володів ситуацією на стадіоні. Тому майбутній поєдинок потребує максимальної концентрації зусиль та допомоги громадських організацій для забезпечення правопорядку», – сказав він.

СБУ не приховує, що до організації безпеки людей під час останнього поєдинку на стадіоні «Арена Львів» є великі претензії.

«У нас дуже серйозні питання до безпеки на самому стадіоні. Служба безпеки арени, яка отримує заробітну плату, повинна відпрацьовувати подібні речі, ми побачили повну бездіяльність їхніх служб. Не буду приховувати, що ми працювали над відеонаглядом зі стадіону у антитерористичному центрі і були готові зреагувати в разі серйозної загрози, але мова про інше. Ми ставитимемо жорстке питання заходів безпеки, адже протистояння між фанами «Шахтаря» та «Динамо» було прогнозованим. Господар матчу ФК «Шахтар» мав забезпечити перевірку відвідувачів, а особливо тих людей, які йшли у фан-сектор. Проте не було зроблено нічого. Служба безпеки стадіону та стюарди не виконали своїх обов’язків – гарантувати безпеки людей. Якби на стадіон не занесли всього «що було можна» все було б гаразд», – наголосив Віктор Андрейчук.

Окрім того, за даними правоохоронців, винуватцями безпорядків та кидання фаєрів на поле стали фанати «Шахтаря».

«Те що відбулося на стадіоні – провокація. За нашими даними винуватцями беззпорядків на трибунах стадіону було близько 40 осіб і всі вони приїзджі фани «Шахтаря», які були характерно одягнені», – додав Дмитро Загарія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *