ОСТАННІ НОВИНИ

Надія Савченко: «Невже світова спільнота, дивлячись на це все, не розуміє всю абсурдність ситуації із російським "правосуддям"?»

|

Українська льотчиця та депутат Надія Савченко про те, чому відмовилась заповнювати документи на екстрадицію в Україну:

савченко

«До людей:
Сьогодні я обурена до краю!
Приносять мені для заповнення пакет документів для екстрадиції в Україну.
Запитання, що я там читаю, викликають в мене просто дикий регіт :))))
Запитання: С какой целью вы пересекли границу России? – ну ви собі уявляєте таке запитаннячко?!
Відповідаю: Мене викрали спецслужби РФ! Тут же записують мою відповідь в такій собі вільній інтерпретації: Незаконно пересекла границу. – Е ні! Кажу, так діла не буде!
Запитання: Вы просили когда-нибудь убежища и гражданства в России?
Відповідаю: Та набіса воно мені здалося!!! І в такому темпі далі, і т.д. і т.п…
Відмовилась заповнювати ті документи взагалі!
Бо виходить, як в тому анекдоті:
“Суд розглядає справу про групове зґвалтування жінки, яка після зґвалтування ще і завагітніла. І виносить рішення: Жінка повинна заплатити стягнення (штраф, іск – російською) за донорську сперму ґвалтівників! А чому так вийшло? Та тому, що ґвалтівниками були судді!”
От і я як в якусь злу сюрреалістичну казку потрапила! За те, що мене викрали, я повинна викрадачам ще й 30 000 рублів заплатити! Це що, за бензин? Чи це щоб відкупитися і мене, нарешті, в Україну повернули?! Та грошей мені не шкода! Мене вкрали, мене ж ще й обікрали (вкрали в мене все, що на мені було, тільняшку, камуфляж і берци) ще й гроші вкрасти хочуть! Та нехай вдавляться! Дам я їм тих 30 000 російських рублів! Хай їм на ліки буде від дурної голови! Але все решта! Ну тут вже вибачте! Я погодитись ніяк не можу!
Вони судили мене перший раз і обісралися по вуха! Тепер, щоб приховати свої злочини мого викрадення, хочуть судити мене вдруге, начебто для екстрадиції, але судити хочуть так хитро, щоб я сама визнала все те, чого я не робили і не визнаю! Хочуть мене повернути в Україну не героєм, а якимось злочинцем!
Та чому я повинна себе оббріхувати на користь Росії?! Тільки тому, що вони погрожують мене вбити? То нехай вбивають! І покажуть всьому світові, що росіяни не тільки викрадачі, а ще й вбивці! Хоч це і так ні для кого не новина!
Тому ніякі документи з таким формулюванням я їм підписувати не буду! Крім того, що вони хочуть за одну невинну двох винних забрати, та ще й хочуть як тільки можуть мене загадити! “Але моя душа часнику не їла, то смердіти не буде!” Я ні в чому невинна!
Бо захищати свою землю від ворога – то не злочин, а честь і обов’язок!!!
Невже світова спільнота, дивлячись на це все, не розуміє всю абсурдність ситуації із російським “правосуддям”?
28.04.2016 в’язниця, Росія.
Надія Савченко».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *