ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко запропонував підвищити суддівську зарплатню

|

Президент Петро Порошенко звернувся до уряду з пропозицією розглянути питання про забезпечення збільшення грошового утримання суддів. Про це повідомляє УНІАН.

sud

Президент вважає, що «якщо цього не буде зроблено ті, хто зараз прийде, навіть за відкритим конкурсом, будуть такі ж самі».

«Тести хороші, але на зарплату 2 тисячі гривень ніхто не прийде – це марна справа сподіватись. Ми лише дискредитуємо реформу», – зауважив він.

Президент наголосив, що в межах Конституції він робить і робитиме все від нього залежне для того, щоб забезпечити імплементацію того курсу реформ, який ним був задекларований.

«Я дякую за підтримку, але можу сказати одне – на сьогоднішній день не лише від мене, а від усіх нас залежить те, щоб судова реформа відбулась. Якщо вона не відбудеться – судді, які повростали у свої крісла, будуть сидіти, і їх звідти не дістанеш», – сказав Петро Порошенко.

За словами глави держави, зараз судді «скаржаться, що їм важко – невисока зарплата, скасували довічне утримання, але ніхто не йде, бо одним рішенням можна забезпечити собі заробітну платню на 10 років вперед».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *