ОСТАННІ НОВИНИ

Нідерланди хочуть якнайшвидше внести пропозицію до Ради ЄС про безвізовий режим з Україною

|

Постійний представник головуючих в ЄС Нідерландів посол Пітер де Гойєр запевняє, що президентство має за мету внести на розгляд Ради ЄС пропозицію Єврокомісії надати Україні безвізовий режим якомога швидше – протягом наступних кількох місяців.Про це він сказав у понеділок в Брюсселі в Європарламенті під час засідання Комітету Асоціації Україна-ЄС, передає УНІАН.

нідерланди україна

Де Гойєр повідомив, що після того, як Єврокомісія ухвалила законодавчу ініціативу, зараз вона обговорюється державами-членами.

«Я очікую, що ми проведемо ще пару раундів обговорення. Як президентство ми переслідуємо мету спростити цей процес і очікуємо на відкриту та конструктивну дискусію в робочій групі та в Комітеті постійних представників для того, щоби внести це питання на розгляд Ради якомога швидше, протягом наступних пари місяців», – наголосив дипломат.

Нагадавши, що для ухвалення рішення необхідна кваліфікована більшість, постійний представник Нідерландів в ЄС запевнив, що буде зроблено все, аби за це рішення проголосували якомога більше країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *