ОСТАННІ НОВИНИ

Нацбанк розповів про невелике зростання ВВП

|

НБУ залишив без змін свій прогноз зростання реального ВВП в 2016 році на 1,1% і на 3% у 2017 році. Про це повідомляє УНІАН.

VVP

Економіка України, за оцінками Національного банку України, продовжила відновлення у першому кварталі 2016 року, за результатами якого зафіксовано незначний приріст ВВП у річному вимірі, що відповідає прогнозам регулятора.

НБУ залишив без змін свій прогноз зростання реального ВВП у 2016 році на 1,1% і на 3% у 2017 році. Водночас, як зазначив регулятор, припущення щодо цінової кон’юнктури на світових товарних ринках поліпшені, але їх вплив може бути нівельований погіршенням ділових очікувань і настроїв інвесторів на тлі зростання політичної невизначеності у першому кварталі і затримки з відновленням співпраці з Міжнародним валютним фондом.

У першому кварталі 2016 року, як і очікувалося, тривала тенденція до уповільнення споживчої інфляції в Україні завдяки стриманій монетарній і фіскальній політиці, низьким світовим цінам на сировинні товари і стабілізації інфляційних очікувань.

У зв’язку з цим НБУ залишив прогнозні показники інфляції незмінними – 12% на кінець 2016 року і 8% на кінець 2017 року. Базова інфляція, за прогнозами регулятора, також залишається на рівні попереднього прогнозу – 9,1% на кінець 2016 року. При цьому, як зазначив НБУ, ризики прогнозу інфляції на 2016 рік змістилися в бік її зниження.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *