ОСТАННІ НОВИНИ

Ватажок «ДНР» обіцяє розстрілювати спостерігачів ОБСЄ

|

Лідер «ДНР» Олександр Захарченко розцінює можливе прибуття збройної місії ОБСЄ на окуповані бойовиками території Донеччини як інтервенцію. Про це він заявив у понеділок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Захарченко

«Якщо у них виникне бажання з’явитися тут озброєними, я буду розцінювати це як інтервенцію і всіх ОБСЄшників, хто буде зі зброєю, буду розстрілювати, щоб у них навіть бажання не виникло прийти сюди з пістолетом», – пригрозив він.

«Моніторингова місія отримала мандат на моніторинг, тому ні один ОБСЄшник зі зброєю сюди не прийде», – додав він.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко заявив, що очікує прийняття найближчим часом рішення про створення й розгортання на Донбасі збройної поліцейської місії ОБСЄ. Він також заявив, що російська сторона погоджується на розміщення на Донбасі поліцейської збройної місії ОБСЄ.

«Я дуже радий, що ця тверда позиція української сторони зараз підтримана нашими партнерами в «Нормандському форматі» партнерами в США і нарешті ми бачимо, що Росія погоджується на цей формат. Думаю, що у нас це повинно вийти», – сказав Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам у неділю ввечері.

Порошенко зазначив, що завданнями цієї місії стане забезпечувати безпеку, підготовку та проведення виборів, а також передачу влади вибраним представникам Донбасу.

Фото: obozrevatel.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *