ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч на обігрів повітря Україна викине майже 18 мільярдів гривень

|

В 2015 році на компенсацію теплової енергії у вигляді субсидій було витрачено 18 млрд гривень, в цьому році заплановано 35 млрд гривень. Проте, частина цих коштів йде на обігрів повітря, тому що понад 50% енергії не доходить до наших громадян через застарілість систем постачання або ж втрачається в будівлях через не утеплені стіни, під’їзди, покрівлю та інше. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Генадій Зубко у ході круглого столу «Енергетичні субсидії в Україні та перші результати реформи».

газ

За словами Г. Зубка, наразі група аналітиків та юристів відпрацьовують питання створення Фонду енергоефективності, питання монетизації субсидій та питання системи взаєморозрахунків між учасниками ринку.

«Сьогодні ми не маємо права втрачати час. Ми знаходимося в ринкових умовах,  наше завдання якнайшвидше перетворити субсидії в інвестиції, прибравши існуючий демотивуючий фактор. В той же час ми повинні захистити тих, хто не може сплачувати ринкову ціну за газ, і допомогти тим, хто хоче заощадити, провівши енергоефективні заходи», – додав чиновник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *