ОСТАННІ НОВИНИ

Дах будинку у центрі Львова перетвориться на черговий готель

|

У Львові на вулиці Листопадового Чину, 8 незабаром може з’явитись двоповерховий готель-мансарда. Про це сьогодні, 22 квітня, на засідання виконавчого комітету Львівської міської ради повідомив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

будинок

За його словами, наразі в будівлі реставрується дах, втім після реставрації у будинку з’явиться висока мансарда, де і розміститься готель.

«Зараз вони (забудовник-ред.) мають дозвіл на реставрацію фасадів вікон, але вони ще не будують нічого. Це є в процесі.  Дах, згідно з цього проекту, має бути відновленим. Ми проект  притримуємо, бо ще не маємо до кінця висновків управління з охорони історичного середовища. В принципі, я вітаю таку реставрацію», – розповів головний архітектор.

Також Ю. Чаплінський зазначив, що сьогоднішній дах не підходить під стиль будівлі і є тимчасовим.

«Дах відновлюється, бо він згорів під час війни. Дах, який там є зараз, тимчасовий. Там видно  нелогічність певну в тогочасній архітектурі, коли дахи буди дуже помпезні, а там він зараз плоский. Проектом пропонується в тілі того історичного даху високого зробити два поверхи мансардних номерів. Все решта не змінюється» – додав він.

Як заявив Ю. Чаплінський, готель матиме назву «Триліон» та матиме конференц-залу на 400 людей.

Мер Львова Андрій Садовий ідею про черговий отель у Львові привітав, втім порекомендував «поселити» там бренд.

«Треба переговорити із власником. Тому що дуже важливо мати у Львові більше брендових готелів. Це збільшить потік туристів, брендові готелі мають високі стандарти безпеки», – заявив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *