ОСТАННІ НОВИНИ

Андрій Білоус: «Львів є найбільшим забруднювачем Балтійського моря. Можемо мати проблеми з поляками»

|

Голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради Андрій Білоус про екологічні проблеми Львова:

bilous-735x400

«Місто Львів є найбільшим забруднювачем Балтійського моря. Відомо, що вся каналізація Львова стікає в Полтву, а звідти – в Західний Буг, який забезпечує водопостачання Варшави. Поверхневі води річки Західний Буг є головним забезпеченням цього міста.

Україна попідписувала цілу купу міжнародних зобов’язань стосовно дотримання якості води, оскільки Західний Буг є прикордонною річкою. Втім, звичайно, ми цього не дотримуємося… Тому, рано чи пізно матимемо проблеми із нашими партнерами з Польщі.

Львів скидає в Західний Буг 36 млн куб. м води, яка є недостатньо очищеною (із загальною кількість 160 млн куб. м). А це величезний об’єм…Отож, проблема забруднення води, яку «Львівводоканал» скидає у річки України, є дуже важливою.

Мене дивують пріоритети у розподілі коштів з бюджету розвитку міста Львова, який є колосальним, але у пропорції те, що йде на закінчення станції реагентів, каналізування тощо, – йдуть копійки. Львів у цьому плані просто байдуже ставиться до екології. Я вважаю, що така байдужість є злочинною. Підозрюю, що рано чи пізно виникнуть міжнародні наслідки, які пов’язані з цим».

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *