ОСТАННІ НОВИНИ

Захід відвернеться від України, якщо не буде реформ, - екс-посол США

|

Захід може відвернутися від України, якщо в країні не будуть проводитися реформи. Про це заявив колишній посол США в Україні, науковий співробітник Інституту Брукінгса Стівен Пайфер, передає Українська правда.

Пайфер

За словами екс-посла, українським політикам треба зайнятися реформами, а не політичними іграми.

«Якщо ви будете займатися політичними іграми замість реформ, то можете опинитися в ситуації, коли Захід від вас відвернеться. Ми сподіваємося, що новий уряд буде працювати, йому треба робити це швидко, інакше виникає ризик того, що терпіння Заходу вичерпається, воно не необмежене», – сказав він.

За словами Пайфера, новий господар Білого Дому продовжить надавати допомогу Україні, якщо українське керівництво буде проводити серйозні реформи і по-справжньому боротися з корупцією.

«Виникає питання, яку Україну побачить новий американський президент через 9 місяців. Якщо це буде Україна, що поринула в політичну кризу, що не здійснює реформи, то буде спокуса президенту сказати, що нехай європейці самі розбираються з Україною. А це недобре», – підкреслив колишній посол США в Україні.

Пайфер визнав, що гальмування реформ в Україні вигідно Кремлю, який використовує для тиску на уряд України конфлікт на Донбасі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *