ОСТАННІ НОВИНИ

Французи на горищі будинку випадково знайшли картину за 135 мільйонів

|

У французькому місті Тулуза знайшли втрачену 150 років тому картину Караваджо, вартість якої оцінюється в 135 мільйонів доларів. Полотно “Юдіф. Усікновення Олоферна” було написано близько 400 років тому, передає Сегодня.ua

картина

Передбачувана картина була знайдена випадково. Власники одного з будинків хотіли усунути протікання стелі і піднялися на горище. Там вони побачили полотно, після чого зателефонували місцевим аукціоністові.

Коли приїхав експерт очистив її і зробив висновок, що вона була написана пензлем Караваджо, пише ABC News. Предки сім’ї, знайшли втрачену картину, переїхали в цей будинок в середині 19 століття. Фахівці не виключають, що полотно просто забули.

Відзначимо, що художник написав дві версії “Юдіф. Усікновення Олоферна”. Одна зберігається в Національній галереї в Римі, інша була загублена приблизно на початку 19 століття.

На картині “Юдіф. Усікновення Олоферна” зображена біблійна сцена обезголовлювання ассірійського полководця Олоферна. Вона була написана за мотивами старозавітній Второканонічні “Книги Юдифи”.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *