ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати ВР за створення комісії, яка розслідуватиме офшори Порошенка

|

Керівники парламентських фракцій заявляють, що їхні політсили готові голосувати за закон про спеціальні слідчі комісії і за створення такої комісії для розслідування фінансових операцій президента Петра Порошенка і його компаній з офшорами. Про це пише DT.UA.

порошенко

Так, за словами голови фракції «Народний фронт» Максима Бурбака, НФ буде голосувати за створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК).

«Ми свого часу підтримали створення такої комісії і щодо “справи Гордієнка”. У створенні ТСК передусім зацікавлені президент і БПП, аби якнайшвидше розставити всі крапки над “і”. Що стосується парламенту, ключовим політичним питанням зараз є не розслідування офшорних справ президента, а відновлення коаліції, стабілізація парламенту й недопущення колапсу державної влади», – заявив він.

Лідер фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив, що підстави до старту процедури імпічменту президента України може дати тільки Спеціальна тимчасова слідча комісія Верховної Ради.

«За місяць можна буде визначити ступінь вини президента. Якщо комісія підтвердить факти, викладені в оприлюднених матеріалах, можна буде розпочати процедуру імпічменту», – заявив Ляшко.

«Ми вже ініціювали створення такої комісії, будемо активно брати участь в її роботі», – зазначив він.

Як зазначив у свою чергу заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, висновки з приводу історії з офшорами повинна зробити Спеціальна тимчасова слідча комісія, спеціальний прокурор і спеціальні слідчі.

Фракція «Самопомочі» також готова голосувати і за створення спеціальної слідчої комісії, і за закон про слідчі комісії, і за закон про президента, заявив лідер партії Андрій Садовий.

Голова депутатської групи «Воля народу» Ярослав Москаленко заявив, що у разі винесення погодженого проекту нового закону про ТСК, в якому будуть враховані зауваження КС, депутатська група не буде блокувати прийняття цього закону, але за створення комісії щодо ситуації з офшорами голосувати не буде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *