ОСТАННІ НОВИНИ

Польський ринок праці потребує українців

|

Польща потребуватиме кілька мільйонів українців. Про це повідомляє Польське радіо.

D0B6F83F-49F9-417A-A097-7A4A2AD13D4E_mw1024_s_n-610x350

«Треба цивілізувати працю українців у Польщі»,  – наголосила у коментарі виданню «Rzeczpospolita» Анна Цєсьляк-Врублєвська.

Публіцистка зауважила, що польські працедавці дедалі частіше працевлаштовують іноземців з-за східного кордону. Так, минулого року кількість дозволів на працю зросла до 800 тисяч.

«Це позитивне явище, бо іноземці заповнюють прогалини на польському ринку праці», – оцінює Врублєвська. І водночас зауважує, що цьому процесові притаманні також негативні аспекти, як хабарі за запрошення до праці чи праця в тіньовій зоні.

«Польський уряд повинен негайно вирішити питання праці іноземців. Добрим для цього приводом може бути необхідність впровадження директиви ЄС, що стосується сезонної праці», – зауважує «Rzeczpospolita».

«Експерти підказують, що добрим кроком може бути можливість отримання іноземцем 5-тилітнього дозволу на перебування після року легальної, оподаткованої праці»,-  зазначає видання.

Коментаторка підкреслює, що українці «з огляду на демографію, рівень розвитку нам дуже потрібні».

«За кільканадцять років будемо потребувати їх навіть декілька мільйонів, сьогодні є час до цього відповідно приготуватися», – наголосила Анна Цєсьляк-Врублєвська.

Фото: svitovyd.info

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *