ОСТАННІ НОВИНИ

Звільнили директора Феодосійського музею старожитностей, який підтримав цілісність України

|

Андрія Євсєєв звільнили з посади директора Феодосійського музею старожитностей, яким він пропрацював майже 13 років. Про це Євсєєв написав на своїй сторінці в Facebook, передає Радіо Свобода.

«Останні три місяці на посаді директора музею довелося працювати на тлі розгорнутого брудного цькування. Доноси в ВБЕЗ, упереджена перевірка контрольно-ревізійного сектора з висновками, що більше нагадують прокурорське обвинувачення, «чолобитні» на адресу міністра і президента, виття «тролів» в ЗМІ », – зазначив Євсєєв.

На початку січня 2016 року колектив музею опублікував відкритий лист до президента Росії Володимира Путіна, в якому просив «врятувати» їхню установу від «спроб рейдерського захоплення з боку адміністрації міста». У зверненні, зокрема, йшлося про кампанію, яку розгорнули проти директора музею Андрія Євсєєва з метою змістити його з цієї посади.

На думку частини громадськості міста, Андрій Євсєєв був відомим прихильником і патріотом України, активно виступав проти проведення референдуму про незалежність Криму, підтримуючи цілісність України, і саме ця обставина стала визначальною в його відставці, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії.

Сам Андрій Євсєєв публічних коментарів не дає.

Феодосійський музей старожитностей (краєзнавчий музей) – один з найстаріших музеїв Європи, найстаріший міський музей в Україні. Музей був відкритий в 1811 році.

Основу музейного зібрання склала колекція старожитностей феодосійського купця Джеварджі, придбана за 1000 рублів за рішенням міської думи. Деякі з перших експонатів – елліністичні мармурові леви, плита із зображенням грифона. Згодом зібрання музею поповнювалася знахідками з Керчі, Тамані, Судака та інших місць. З середини 19-го століття почали надходити матеріали археологічних розкопок, в тому числі експедицій, організованих хранителями музею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *