ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині ведмідь ледь не розшматував чоловіка

|

На Львівщині після зустрічі з голодним ведмедем чоловік опинився в реанімації. З пазурів агресивної тварини його дивом зуміли відбити товариші, йдеться в сюжеті ТСН.

Vedmid

У ліс селяни вирушили на пошуки оленячих рогів – їх самці скидають щовесни. Для мешканців гірських районів такий промисел часто приносить непогані заробітки, але завжди наражає на небезпеку.

“Дивлюся, ведмідь так його дере, гарчить… Вилетіла на нього, стрибнула раз, другий. А потім третій, звелася – і на нього! Вони впали і покотилися, а я переживав і розплакався”, – розповів Іван Федитник, брат постраждалого.

Цю зустріч з ведмедем він не забуде ніколи. Каже, коли цар карпатського лісу напав на його брата, то він зі страху кричав так, що на кілька днів втратив голос.

Хоч дуже перелякався, але не втік, а разом з сусідом кинулися братові на допомогу. Звіра відігнали камінням, дрючками та криками, а потім кілька кілометрів несли закривавленого чоловіка додому.

“Перемотували голову, ногу… Багато чого розказувати. Ми його несли на плечах, потім брали патики і на патиках несли, ніби на ношах у лікарню. То страшне діло”, – зізнався свідок трагедії.

Рани, кажуть медики, були настільки страшними, що чоловіка одразу забрали у реанімацію. Зараз він в травматології. Стан кращий, але пацієнт досі не оговтався від шоку і говорити відмовляється.

“В стані середньо-важкому, десь ближче до важкого. Травми в основному поверхневі – масивні, рвані і скальповані рани голови. Більше волосистої частини. І травми нижньої лівої кінцівки – також рвані. Досить глибокі на лівій гомілці”, – пояснив завідувач травматологічного відділення Дрогобицької міської лікарні Ігор Мархева.

На пошуки оленячих ріг мешканці гірських сіл вирушають щороку, як тільки зійде сніг. Для цього заходять в найгустіші чагарники. Але саме там на них чатує найбільша небезпека, бо такі місця для зимівлі вибирають і ведмеді.

“Такі випадки стаються якраз від того, що люди приходять до них додому, в їхнє середовище, де ці тварини почувають себе вільно. Плюс сезонний характер. Зараз ведмідь прокинувся після сплячки – він голодний, він активно шукає собі поживу, а їсти ще нема багато чого”, – пояснює зоолог Ігор Антахович.

Фахівці кажуть, що на голодних ведмедів горяни натрапляють майже щороку і виживають тільки дивом. Та від походів у ліс це їх не зупиняє. Від прогулянок ведмежими стежками не збирається відмовлятися і потерпілий.

“Буде ходити. Казав,що буде ходити і піде”, – зізнається дружина потерпілого Василина Федитник.

Минулого року в околицях Дрогобича різко зросла кількість ведмедів. Селяни підозрювали, що тварин випустили або вони втекли з місцевого розплідника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *