ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко й Тимошенко розійшлися у питанні розірвання стосунків з Росією

|

Фракція “Всеукраїнське об’єднання” Батьківщина “у Верховній Раді має намір підтримати ініціативу припинення дипломатичних відносин з Російською Федерацією. Про це “Українським Новинам” повідомив заступник голови фракції Сергій Соболєв.

россо

“Ми довіряємо в цьому питанні Борису Івановичу (Тарасюку, заступнику голови профільного комітету у закордонних справах. – Ред.). Він голосував” за “. На фракції обговорювалося це питання, і всі підтримали його позицію”, – сказав він.

Відповідно, за його словами, при винесенні на голосування проекту постанови №4221 “Батьківщина” його підтримає.

У свою чергу голова профільного комітету позафракційна Ганна Гопко повідомила, що даний проект не буде переголосовувати в комітеті, і його рішення рекомендувати парламенту прийняти документ є остаточним.

У той же час Президент України Петро Порошенко сьогодні під час спілкування з українською громадою у Вашингтоні заявив, що не підтримує ідеї розриву дипломатичних відносин із Росією та вважає, що зусилля необхідно зосередити на виконанні Мінських домовленостей.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання про те, чи підпише він законопроект про припинення дипломатичних відносин із Російською Федерацією у разі ухвалення його парламентом, інформує Інтерфакс-Україна.

Проект постанови про припинення дипломатичних відносин із РФ було зареєстровано 15 березня. Його авторами є депутати фракції Радикальної партії Оксана Корчинська та Юрій-Богдан Шухевич, депутат фракції “Блоку Петра Порошенко” Олег Петренко, депутат фракції “Батьківщина” Ігор Луценко та позафракційний Володимир Парасюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *