ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові врятували жінку, яку «списали із живих» у Канаді

|

Канадські лікарі «давали» Марії Коваль лише 2 місяці життя. Тож жінка зібрала речі і поїхала з країни, в якій мешкала кільканадцять років і яка забрала її надію — назад в  Україну, до Львова. І саме тут наші нейрохірурги зробили те, на що не спромоглися медики за кордоном, пише «Захід.нет».

484

У Канаді, де Марія Коваль мешкала багато років, їй встановили страшний діагноз — пухлина мозку.  Лікарі переконували — не операбельна. І сказали — жити їй залишилось ще 2 місяці. А потім ще й халатно провели лікарські маніпуляції.

«Лікар робив мені біопсію 16 листопада і, розумієте – вони пішли не в ту зону, вони полізли в моторну зону і зробили мене калікою», — розповіла пацієнтка Марія Коваль.

Опісля цього в пані Марії відняло весь лівий бік. В Україну вона летіла на візку. Тепер же жінка ходить самотужки. А все завядки роботі львівських нейрохірургів. Вони провели ту операцію, на яку не наважилися заокеанські колеги.

«Це була пухлина головного мозку, операція тривала, в середньому така операція триває в межах 3-4 годин», — розповів завідувач відділення нейрохірургії лікарні швидкої медичної допомоги Андрій Токарський.

У цьому львівському відділенні нейрохірурхії на рік роблять 250 схожих хірургічних втручань. Майже всі хірурги пройшли навчання за кордоном і такі операції для них не новина. Чому так вчинили канадські спеціалісти — коментують неохоче. Кажуть, найімовірніше це пов’язано з грошима.

«У Львові ми це оперуємо — це не є щось надзвичайне! Може, якщо вони взяли біопсію і знають, що це злоякісна пухлина, їм економічно невигідно лікувати хворих», — додав лікар-нейрохірург Остап.

У пані Марії була страхівка, тож витрати за операцію мала б сплатити Канада, але лікарі кленової країни вирішили їй підписати вирок. На батьківщині жінка вже починає ходити, операція пройшла успішно. А після хіміотерапії цій сильній жінці у її 70 років обіцяють ще 20 років нормального життя.

Відео: Zaxid.Net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *