ОСТАННІ НОВИНИ

Арештовано 11 банківських рахунків компаній Януковича

|

Печерський районний суд наклав арешт на 11 банківських рахунків у трьох банках, які були відкриті компаніями, що належали синові колишнього президента Віктора Януковича Олександрові, у рамках досудового розслідування від 8 травня 2014 року за підозрою в заволодінні ним бюджетними коштами. Про це йдеться в низці ухвал суду, оприлюднених у Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає Радіо Свобода.

95

Арешти були накладені на рахунки компаній «Мако Холдинг», «Мако Актив», «Білдінг Інвестменс Груп».

Зокрема суд наклав арешт на 4 рахунки в банку ING Bank NV (Нідерланди), на 5 рахунків в Укрбізнесбанку та на два рахунки у Всеукраїнському банку розвитку (останні два ліквідовані).

В ухвалах суду зазначається, що у ході досудового розслідування установлено, що Олександр Янукович протягом 2013 року на території України, за сприяння свого батька – колишнього президента України та інших осіб з числа вищого керівництва держави, за попередньою змовою з групою невстановлених осіб, організував злочинну схему незаконної діяльності щодо сприяння належним йому підприємствам, компаній групи «МАКО», у протиправній мінімізації податкових зобов’язань, які підлягають сплаті до бюджету, а також у заволодінні цими бюджетними коштами.

У документі зазначається, що ці дії Олександра Януковича та групи невстановлених осіб призвели до фактичного ненадходження в держбюджет коштів на загальну суму 42,598 мільйона гривень.

У липні минулого року Служба безпеки України повідомляла, що заблокувала в Державній казначейській службі 110 мільйонів гривень, призначені ТОВ «МАКО – Трейдінг», власником якого є Олександр Янукович.

Віктор Янукович і члени його родини втекли з України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він і його оточення переховуються на території Росії, яка не відповідає на запити України про видачу Януковича в рамках міжурядових домовленостей. Олександр Янукович оголошений в розшук.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *