ОСТАННІ НОВИНИ

Через тероризм прикордонники посилили заходи безпеки

|

Держприкордонслужба вживає додаткові заходи безпеки у зв’язку з підвищенням рівня терористичної загрози. Особливо ретельно перевіряються ті, хто прибувають з країн терористичного ризику. Про це повідомляє Українська правда.

kordon

За словами помічника голови Держприкордонслужби Олега Слободяна, силові відомства вже скоординували свої дії.

«У зв’язку з підвищенням рівня терористичної загрози Державна прикордонна служба України вживає додаткові заходи безпеки. Зокрема, прикордонники ініціювали проведення міжвідомчих нарад з представниками інших правоохоронних структур і контрольних органів для уточнення взаємодії у разі виникнення нестандартних ситуацій на державному кордоні», – сказав він.

Слободян уточнив, що мова йде, насамперед, про країни, де поширені радикальні ісламські течії.

«Що стосується громадян Росії, то ця категорія і так знаходиться в полі нашої підвищеної уваги з лютого 2014 року», – додав він.

Для реагування на нестандартні ситуації і можливі прояви терористичної загрози проводяться тренування мобільних прикордонних підрозділів, збільшено кількість прикордонних загонів, що здійснюють контроль в пунктах пропуску, так і за їх межами.

Активізовано використання службових собак, навчених знаходити зброю і вибухівку. Йде постійний обмін інформацією з колегами з країн ЄС.

Слободян зазначив, що зміцнення морської ділянки кордону забезпечене силами корабельно-катерного складу і активним використанням технічних засобів охорони, активізований повітряний моніторинг.

Фото: korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *