ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Порошенко: «Україна ніколи не визнає вироку над Надією Савченко»

|

Заява Президента України Петра Порошенка щодо судилища над Надією Савченко:

Порошенко

«Шкода. Нічого, навіть віддалено схожого на суд, в процесі проти Надії Савченко світ не побачив.

Це було ганебне судилище, яке країна-агресор влаштувала проти українського Офіцера з великої літери, яка, як і належить, боронила свою землю від ворожих зазіхань.

Україна ніколи, – ще раз наголошую, ніколи! – не визнає ані цього судилища, ані їхнього так званого вироку, який своєю абсурдністю і жорстокістю свідчить про повернення російської юстиції в часи Сталіна-Вишинського.

Проти всіх, хто причетний до переслідування Надії Савченко, Олега Сєнцова та інших громадян України, українських патріотів-заручників, які незаконно піддаються тортурам на російській території, мають бути запроваджені персональні санкції – як українські, так і міжнародні.

У боротьбі за звільнення Надії нас підтримує увесь світ. І від сьогодні ця боротьба вступає у вирішальну стадію.

Я не просто сподіваюся на те, що Надія Савченко повернеться в Україну. Роблю для цього все можливе. І неможливе, здається, теж.

Під час зустрічей на найвищому рівні у Нормандському форматі я неодноразово піднімав питання звільнення Надії та інших українських заручників і був підтриманий іншими учасниками формату. Президент Путін тоді заявляв, що після так званого судового рішення поверне Надію Савченко Україні.

Настав момент виконати цю обіцянку.

Я в свою чергу готовий передати Росії двох російських військовослужбовців, затриманих на нашій території за їхню участь у збройній агресії проти України. Судовий розгляд їхніх справ знаходиться на фінальній стадії. Одразу після їх завершення я готовий шляхом відповідних процедур забезпечити їхній виїзд до РФ.

Такий підхід відповідає пункту шість Мінських домовленостей – про обмін всіх на всіх. І це має бути зроблено негайно.

Сьогодні вся Україна поруч з Надією, її мамою Марією Іванівною та сестрою Вірою.

Вірю, що наші спільні зусилля увінчаються успіхом. І Герой України, народний депутат України, офіцер українських Збройних Сил повернеться до нас додому, де ми всі її чекаємо.

Слава Україні!», – сказав Петро Порошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *