У НАТО звинуватили РФ у невиконанні Мінських домовленостей

|

Президент Парламентської асамблеї НАТО Майк Тернер висловив жаль з приводу невиконання Росією Мінських угод. Про це він заявив у листі до глави МЗС України Павла Клімкіна, йдеться у повідомленні на сайті ПА НАТО, пише ЄП.

383

Зокрема, він наголосив на зобов’язаннях Росії в рамках Мінських угод щодо звільнення Надії Савченко та інших політв’язнів.

«Я хотів би приєднатися до численних засуджень, які були озвучені щодо затримання Надії Савченко», – йдеться в листі.

Відзначаючи, що він повністю поділяє «обурення і стурбованість» Клімкіна щодо затримання Савченко, Тернер зазначає: «Як ви знаєте, я кілька разів закликав російську владу звільнити всіх українських в’язнів,  відповідно до вимог Мінських угод. На жаль, донині Росія не змогла виконати це і майже всі інші умови, викладені в угодах».

В зв’язку з цим голова ПА НАТО Майк Тернер підкреслив важливість підтримки державами Альянсу політики санкцій проти Росії.

За його словами, НАТО буде «залишатися твердою в нашому засудженні російської агресії  і незаконної окупації частини території суверенної України».

«Ми продовжуємо закликати Росію повною мірою виконувати свої зобов’язання в рамках Мінських угод і відповідно до міжнародного права», – йдеться у листі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *