ОСТАННІ НОВИНИ

Богдан Гагалюк: «Палац спорту «Україна» обростає прибудовами та кіосками і перетворюється на «шанхай»

|

Депутат Львівської обласної ради, голова фракції «Народного Руху України» Богдан Гагалюк про те, як Палац спорту «Україна» використовується не за призначенням, про його занедбаний стан і можливу подальшу приватизацію:

Гагалюк

«Палац ігрових видів спорту «Україна» з тенісними кортами був збудований у 1986 році для розвитку тенісу у Львові та області та є одним з найбільших палаців спорту у Львові.

На даний час палац перебуває у власності Об’єднання профспілок Львівщини – громадської організації. Формально тут проводять тренування ДЮСШ «Спартаківець», однак фактично діти змушені займатися тенісом на відкритих майданчиках. Дитячі спортивні змагання проводять на тенісних кортах в інших місцях, орендованих у комерційних структур, що потребує значних фінансових витрат.

Спортивну споруду площею більше 2200 квадратних метрів не використовують за цільовим призначенням. Останнім часом спортивних заходів у ній не проводилося взагалі. Натомість, приміщення Палацу спорту займають понад 20 орендарів, починаючи із спортмагазинів, майстерні з ремонту взуття, кафе, перукарень і закінчуючи різноманітними саунами та соляріями з сумнівним набором послуг. На критих кортах в режимі нон-стоп проводять різні комерційні виставки. Потроху палац перетворюється на такий собі «шанхай», обростаючи прибудовами та торгівельними точками.

Знову ж таки, слід зауважити, що споруда перебуває у вкрай занедбаному стані та справляє гнітюче враження. Дах протікає і геть вкрився іржею, в приміщеннях – сирість. Дані факти свідчать про безгосподарне та неналежне ставлення керівництва палацу спорту до виконання своїх обов’язків.

Занепокоєння викликає зміна у вересні минулого року правового статусу Палацу спорту на товариство з обмеженою відповідальністю, що утворилося на базі колективу підприємства. Відмова керівництва закладу озвучити залишкову балансову вартість споруди та неодноразові нарікання на неможливість утримувати заклад у належному технічному стані (за попередніми оцінками капітальний ремонт споруди потребує біля 12 млн. грн. у цінах минулого року) свідчить про неможливість забезпечити належне функціонування закладу колективом підприємства і потребуватиме залучення зовнішнього фінансування. Такий стан речей може свідчити про можливість подальшої приватизації об’єкту. В такому випадку про використання приміщення за цільовим призначенням можна буде забути назавжди.

Враховуючи вищенаведене, депутати Львівської обласної ради підтримують позицію Федерації тенісу України та Федерації тенісу Львівської області щодо повернення Палацу ігрових видів спорту «Україна» у власність територіальної громади Львова, не виключаючи і судових позовів, та вітають їхню готовність взяти на себе витрати по її ремонту з подальшим використанням даної споруди виключно для потреб ігрових видів спорту, зокрема тенісу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *