ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Зуб: «Епідемічна ситуація по ГРЗ і грипу залишається нестабільною»

|

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб про рівень захворюваності мешканців Львова на грип:

Зуб

«За останній тиждень спостерігається зменшення захворюваності на ГРВІ. Так, за минулий тиждень зареєстровано 5245 випадків, проти 6132 випадки позаминулого тижня. Половина зареєстрованих – це, як правило, діти. Відтак, інтенсивний показник складає 69,8 при епідемічному порозі 89,6.

Тим не менше, епідемічна ситуація по ГРЗ і грипу залишається нестабільною. Ця нестабільність зумовлюється, передусім, погодними умовами: підвищена вологість, невисока температура. В таких умовах віруси ГРЗ, грипу дуже добре функціонують і можуть легко передаватися. Тому я прошу мешканців слідкувати за своїм здоров’ям, дотримуватись елементарних правил, які рятують життя: сухі ноги, тепле вбрання, часте миття рук. Якщо впродовж 3 днів на фоні призначеного лікування чи самолікування ви не відчуваєте полегшення, а навпаки погіршення, обов’язково треба звернутися за допомогою і бути госпіталізованим в стаціонар. За таких обставин ми уникнемо другої хвилі грипу», – зазначив Володимир Зуб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *