ОСТАННІ НОВИНИ

Венедикт (Алексійчук): «Під час Великого посту треба вивільнятися від своїх залежностей»

|

Владика Венедикт (Алексійчук)  про обмеження під час Великого посту та про те, як правильно його дотримуватися:

venedykt

«Звісно, Церква виробила певні настанови для постів. Але про те, щоби в цей час люди не їли м’ясо, говориться лише для того, щоби ми навчилися відмовлятися від своїх залежностей. Ми цього не вміємо, тому Церква прописала певні речі, від яких треба пробувати себе  відсторонити.

Дуже важливо, щоби кожен з нас покопався у собі і знайшов те, до чого надмірно прив’язаний. Тут, як то кажуть, – до вибору, до кольору. Це може бути будь-що, просто присядьте на кілька хвилин і задумайтеся над цим.

Я вважаю, що дуже важливо під час Великого посту не робити великих постанов, ставити маленькі цілі, але обов’язково їх реалізувати.

Питання не в тому, що ковбаса, алкоголь чи тютюн  є грішними у час посту, а в тому, чи маємо силу волі, щоби від цього відмовитися.

Тому, треба придивитися до своїх залежностей, до того, що нами керує. І працювати в цьому напрямку: цього року відмовитися від чогось одного, наступного – від іншого… Таким чином і здобувають свободу, бо нині ми часто є рабами багатьох речей.

Усе це можна порівняти із заповненою флешкою, коли туди вже нічого помістити і треба щось видалити, чогось позбутися. Власне, піст – це час звільнення від зайвого баласту, щоби прийняти Бога. Ми кажемо до Господа : «Прийди і вселися!». Але куди? Якщо там і так уже всього повно.

Мусимо здобувати цю свободу, щоби могти знову щось записати на наші флешки. Бог постійно нам щось дає, але ми можемо вже не мати місця у собі для цього».

Фото: vgolos.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *