ОСТАННІ НОВИНИ

Chevron відмовилась від видобутку газу на Львівщині

|

Компанія Chevron не видобуватиме сланцевий газ у Західній Україні. Від своїх планів корпорація відмовилась. Про це повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка. За його словами, найймовірніше, не знайдеться жодної компанії, яка захоче реанімувати цей проект. Причина – падіння цін на нафту, повідомляє ЗІК.

316

Олег Синютка також повідомив, що тривають пошуки альтернативного джерела постачання блакитного палива, зокрема, розглядається можливість побудови трубопроводу, який через Польщу транспортуватиме в Україну газ із басейнів Балтійського та Північного морів.

«Я переконаний, що у зв’язку з тим, що з арабського світу сьогодні іде досить дешевий енергоресурс, Польща зробила усе можливе, щоб отримувати через Балтійське море такі ресурси. Нам треба зосередитися на будівництві газопроводу між Львівським сховищем та газосховищем на території Польщі у Дроздовичах. Це сто кілометрів труби. Сьогодні вже розробляють проект. Якщо ми реалізуємо на території області цей проект, то матимемо альтернативну гілку подачі газу з абсолютно нового диверсифікованого джерела газопостачання», – зазначив Синютка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *