ОСТАННІ НОВИНИ

Хто отримав омріяні золоті статуетки кінопремії «Оскар 2016»

|

У Лос-Анджелесі завершилася 88-ма церемонія нагородження кінопремії «Оскар». Найбільше заповітних золотих статуеток – шість – назбирала стрічка  «Шалений Макс: дорога люті». Щоправда, не у головних номінаціях. Два «Оскари» дісталися фільмові “У центрі уваги”, три нагороди вручили «Легенді Г’ю Гласна». Їх можна вважати лідерами смаків Американської кіно академії, пише Українська правда.

оскар

«Найкращим фільмом року» стала робота «У центрі уваги» режисера Тома Мак Картні. Фільм розповідає про роботу журналістів-розслідувачів, які намагалися зробити публічною проблему існування педофілії у католицькій церкві. Сюжет засновано на реальних подіях.

Нарешті, вирішилися головна інтрига цьогорічного «Оскара». Найкращим актором академіки визнали Леонардо Ді Капріо за роль у стрічці «Легенда Г’ю Гласна». Шість номінацій – і перший «Оскар».

оскар1

Найкращим режисером за версією Американської кіноакадемії є творець фільму «Легенда Г’ю Гласна» Алехандро Гонсалес Іньярріту. Минулого року він переміг зі стрічкою «Бьордмен». Він подякував Лео Ді Капріо за те, що той «вклав у фільм свою душу», і наголосив – всі люди рівні між собою.

Переможницю у категорії «Найкраща актриса» оголошував Едді Редмейн. Жадана нагорода дісталася Брі Ларсон за стрічку «Кімната» режисера Ленні Абрахамсона.

Оголосили і переможницю у категорії «Найкраща жіноча роль другого плану». Нею стала Алісія Вікандер, яка була номінована вперше в житті. 27-річну актрису нагородили за роботу у фільмі «Дівчина з Данії».

оскар2

Золота статуетка за найкращу чоловічу роль другого плану дісталася Марку Райленсу за роль у фільмі Стівена Спілберга «Шпигунський міст». Це перша номінація і перша нагорода актора. Він подякував знаменитому режисерові за можливість роботи з ним.

У перші хвилини Золоту статуетку за «Найкращий оригінальний сценарій» отримала стрічка «У центрі уваги» та її письменники – Джош Сінгер і Том МакКарті.

«Оскар» за «Найкращий адаптований сценарій» отримали Чарльз Рендальф та Адам Мак Кей за фільм «Гра на пониження».

оскар3

Так званий «технічний Оскар» за «Найкращий костюм» отримала дизайнерка Джені Бівен за дизайн вбрання у фільмі «Шалений Макс: дорога люті» (режисер Джордж Міллер).

У номінації «Найкращий художник-постановник» також переміг фільм “Шалений Макс: дорога люті” та Колін Гібсон і Ліза Томпсон.

Третій «Оскар» поспіль виграла стрічка «Шалений Макс: дорога люті» – за найкращий грим та засічки.

Емануель Любецкі, який знімав стрічки «Бьордмен» та «Гравітація», цього разу отримав «Оскар» за роботу над фільмом «Легенда Г’ю Гласна» у категорії «Найкращий оператор». Це його третя нагорода за кілька років.

Четверта цьогорічна нагорода фільму «Шалений Макс: дорога люті» дісталася за «найкращий монтаж». Її отримала Маргарет Сіксел.

І п’ята статуетка за «Найкращий звуковий монтаж» теж пішла до колекції стрічки «Шалений Макс: дорога люті». «Оскари» вручили звукорежисерам Марку МакГіні і Девіду Вайту.

За «Найкраще зведення звуку» знову нагородили фільм «Шалений Макс: дорога люті». Це була шоста нагорода його творців за один вечір.

Найкращими візуальними ефектами академіки визнали кадри з фільму «Ex-Machina».

Найкращою короткометражною анімаційною стрічкою став чилійський фільм «Ведмежа історія».

«Оскар» у категорії «Найкраща повнометражна анімаційна стрічка» отримав мультфільм «Думками навиворіт».

У номінації «Найкращий ігровий короткометражний фільм» перемогла робота «Заїка» режисерів Бенджаміна Клірі та Сирени Армітаж.

«Найкращим фільмом іноземною мовою» став володар «Золотого глобуса», угорський режисер Ласло Немеш і його робота «Син Саула».

Фото: Громадське. tv, Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *