ОСТАННІ НОВИНИ

Від блокування російських фур Україна втратить 115 мільярдів

|

Україна втратить від блокування російських вантажівок 115 мільярдів гривень. Про це повідомив глава департаменту автотранспорту Мінінфраструктури Роман Хміль, передає Українська правда.

фури

За його словами, Україна втртить понад 100 мільярдів від втрати експорту.

«Груба оцінка втрат – 15 млрд гривень транспортних доходів + мінімум 100 млрд гривень  від продажу наших товарів на експорт. Боюсь, що насправді значно більше, страшно рахувати», – сказав він.

За йогоХміля, зупинка російського транзиту для нас, як країни транзитера, яка має суттєву частку доходів бюджету від міжнародної торгівлі та транзитних потоків – це інфраструктурна катастрофа.

«Це призведе до зупинки нашого транзиту до країн Азії та двосторонніх перевезень до РФ. Потім зупиниться залізничний транзит. Далі міжнародні компанії поступово перестануть їздити нашою територією також, бо таким чином ми порушимо міжнародні угоди та їх інтереси. Потім нас виженуть з СОТ та позбавлять підтримки ЄС та США. Як тільки ми перестаємо вести себе цивілізовано, ми перетворюємось в очах наших партнерів на Сомалі, з усіма негативними наслідками», – зазначає Хміль.

Крім того, за його підрахунками, транзит автомобільний через РФ становить 4 млрд гривень транспортних доходів плюс 50 млрд гривень  вартості українських товарів, які таким чином перевозяться до країн Азії.

«Двосторонні автоперевезення до РФ: 2 млрд грн плюс товарообіг. Транзит залізничний: 9 млрд грн + товарообіг», – підсумував він.

Фото: Українська правда

Коментарі

  1. Нехай Свобода займається економікою України не популістськими хрю,,,хрююю а реальними діями .
    Блокування транзиту навпаки впливає негативно на український бюджет і робочі місця . За популістські рішення про блокування необхідно карати організаторів і виконвців .

  2. Шановн1 так зван1 “патр1оти ” Укра1ни не закликайте людей блокувати рос1йськ1 вантаж1вки. Адже в1д цього, як бачите, Укра1на несе вепик1 втрати. Невже Ви не маете чим показати свое 1снування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *