ОСТАННІ НОВИНИ

Президент підписав закон про «партійну диктатуру»

|

Президент Петро Порошенко сьогодні підписав закон «Про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України» (щодо виключення кандидатів у народні депутати України з виборчого списку у багатомандатному окрузі)». Про це повідомляє УНІАН.

poroshenko

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман для забезпечення результативного голосування ставив це питання на розгляд в тому чи іншому вигляді кілька десятків разів протягом декількох місяців, проте знайти достатню кількість голосів досі ніяк не вдавалося.

Законом встановлено, що партія може виключити зі свого списку будь-якого кандидата в депутати, який за підсумками виборів вважається необраним в будь-який час після дня виборів до прийняття рішення ЦВК про визнання його обраним.

Також передбачається, що дія цього закону поширюється на виборчі списки кандидатів у нардепи від партій, які брали участь в виборах 26 жовтня 2014.

Відповідний законопроект №3700 є спільною ініціативою голови фракції «БПП» Луценка, голови фракції «Народний фронт» Бурбака, голови фракції «Батьківщина» Тимошенко, голови фракції Радикальної партії Ляшка, голови фракції «Самопоміч» Березюка і депутата з РПЛ Олега Купрієнка.

Водночас громадянська мережа «ОПОРА» наголосила, що зміни до Закону «Про вибори народних депутатів України» грубо порушують виборчі конституційні права громадян.

Експерти звертають увагу на те, що закон запроваджує можливість виключення кандидатів у народні депутати із виборчих списків вже після оголошення результатів голосування на підставі рішення з’їзду партії.

Фото: УНІАН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *