ОСТАННІ НОВИНИ

Олег Мацех: «Вигульні майданчики потрібні, насамперед, для безпеки»

|

Директор ЛКП «Лев» Олег Мацех про перший вигульний майданчик для собак у Львові:

DSC_1640

«Ми почали розбудову мережі вигульних майданчиків для собак у місті Львові. У парку імені Івана Франка, можна побачити вже фактично готовий до споживання перший такий майданчик.

Багато хто не розуміє, для чого ми їх створюємо. Кілька років тому Львівська міська рада прийняла ухвалу, що виділяла місця під вигульні майданчики для собак. Але це все залишилось лише на папері, тому що не розуміли для чого вони потрібні та не опрацювали документів, не вивчив міжнародний досвід і не визначили, що на цьому майданчику потрібно зробити.

Вигульні майданчики потрібні, насамперед, для безпеки. Це безпека і людей, і тварин. Це безпека і власника собаки, і тварини, з якою він гуляє. І перш за все це безпека оточуючих. За відсутності вигульних майданчиків ми не даємо можливості господарю собаки спустити тварину з повідка. Собака може покусати іншу собаку чи налякати дитину. І досі, на жаль, така практика відбувалась постійно. Це створювало певну напругу в суспільстві. Люди не розуміли, що причина не тільки в господарях чи в тваринам, а в умовах, які не створило місто.

Це в жодному разі не буде примусовим, куди ми будемо заганяти всіх собак. Господарі можуть вільно гуляти з собакою по парку чи вулицями, але лише дотримуючи правил та норм тримання та поводження з домашніми тваринами. Кожна собачка повинна бути на повідку, а агресивні породи повинні бути в намордниках. Якщо ви хочете, щоб ваша тварина побігала вільно, то вам треба заводити її у такі вигульні майданчики.

Окрім того, на входах в парк та в середині парку ми поставимо станції прибирання за собаками. І кожен буде прибирати за своїм улюбленцем як в парку так і на вигульному майданчику», – розповів Олег Мацех.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *