ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС запустив кампанію проти російської пропаганди

|

Голова програми East Stratcom, яка розвінчує міфи російської пропаганди, просить Європарламент допомогти ресурсами для розширення діяльності. Про це повідомляє Еспресо.TV.

propaganda

Голова програми Жиль Портман просить у членів Європарламенту допомогти розповсюджувати інформацію про Євросоюз.

Програму було створено у вересні минулого року, але вона не має бюджету і має лише дев’ять людей персоналу. Близько 400 волонтерів, які проживають у різних країнах ЄС та Східної Європи, сповіщують групу, якщо десь помічають пропаганду.

Зараз East Stratcom розповсюджує повідомлення через Twitter російською та англійською мовами. Також програма готує щомісячний випуск “Огляд дезінформації”, яка містить аналіз зразків російської пропаганди здебільшого з онлайн-ресурсів.

За словами Жиля Портмана, East Stratcom хоче розширити мережу своїх волонтерів.

«Без допомоги інших ми як Європейська зовнішньополітична служба маємо обмеження щодо того, наскільки до широкої аудиторії в країнах-членах ЄС ми можемо достукатись. Це означає, що потрібна допомога країн-членів, але я вважаю, що ми можемо використати також і вашу допомогу, щоб підтримати нашу мережу та розповсюдити інформацію, яку ми знайшли», – сказав Портман..

За словами Портмана, останні опитування показали, що половина населення Франції звинувачує у війні Київ, так само робить третина німців. “Ми можемо бачити, що в Греції більше людей симпатизують Росії, а не ЄС”.

За даними EurActive, влітку буде представлений звіт East Stratcom. В ньому будуть дані про російську пропаганду, зокрема в сусідніх країнах, таких як Україна та Грузія, а також пропаганду “Ісламської держави”.

Фото: dt.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *