ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Жук: «Вихід із коаліції «Самопомочі» може стати початком краху Садового»

|

Політолог Петро Жук про можливий провал проекту Андрія Садового через вихід «Самопомочі» із коаліції:

6017_big

«У нашій країні коаліція не є чимось таким, що розвалюється і опісля цього вже не може склеїтися. Вона зшивається і розривається, як це кому буде вигідно. Вона побудована суто на розрахунках, вигоді та домовленостях. Зараз коаліція тимчасово розірвана, але я не виключаю можливості її зшивання. Все залежить від ситуації, обставин та інтересів.

«Самопоміч» активно себе позиціонувала частиною влади, але при цьому була там однією ногою. Мовляв, коли треба ми – влада, а, коли не вигідно, – то ми не маємо до неї стосунку. Тобто, Андрій Садовий хотів всидіти одночасно на двох стільцях, а в нашій недосконалій державі йому це вдавалося. Для народу він позиціонує себе як «Самопоміч» і опозиція, а реально – користається всіма благами, які йому дає причетність до влади.

Політична криза в Україні є перманентною, але нині ми спостерігаємо загострення. Щодо того, чи є нинішня політична криза економічним провалом, то як на мене, то ми уже на дні і вже нема куди падати.

Мені важко прогнозувати, що у голові Садового. Але, на моє переконання, він у цій ситуації думає дещо неадекватно. Він є дуже сильним політичним і інформаційним технологом, але досить слабеньким філософом. Садовий і «Самопоміч» не такі сильні, якими себе вважають. Я маю підозру, що це може стати початком провалу Садового та його проекту».

Фото: zz.te.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *