ОСТАННІ НОВИНИ

Яресько стане прем'єром?

|

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус вважає, що уряд повинна очолити міністр фінансів Наталію Яресько, але для цього її необхідно вмовити. Про це він заявив в інтерв’ю Deutsche Welle, пише Українська правда.

114

«Сама Яресько скептично ставиться до цієї ідеї. Вона думає, що це – дуже складне завдання за відсутності підтримки нинішнього президента і нинішнього прем’єр-міністра. Тому її потрібно вмовляти. Це потрібно робити прем’єру і президенту, гарантувати, що їхні партії будуть голосувати за всі кабмінівські ініціативи», – сказав він.

При цьому Абромавичус визнав, що призначення Яресько є «ідеалістичним варіантом» і допустив, що нинішній уряд продовжить свою роботу «з мінімальними перестановками».

«На жаль, це призведе до замороженого конфлікту на всій території України – що стосується економічного розвитку і реформ. Жодна країна не робила успішних реформ, коли у прем’єр-міністра такий низький рейтинг довіри. На це є свої причини, були зроблені непопулярні реформи. Тому в такій ситуації було б нормально, щоб той, хто пішов на таке політичне «самогубство», передав естафету тому, хто буде продовжувати реформи», – вважає він.

Також Абромавичус допустив своє повернення в уряд у випадку зміни його керівництва.

«Мені моя робота дуже подобалася. Я зібрав унікальну команду, привів молодих реформаторів – більше сотні. Старих звільнив – більше 700. Всім підняв зарплату у два рази. Залишилося багато незакінчених справ. Якщо умови зміняться і за іншої комплектації Кабінету Міністрів, я, звичайно, розгляну таку можливість», – сказав міністр.

Як відомо, Абромавичус заявив про рішення подати у відставку 3 лютого. Причиною він назвав корупцію та тиск на міністерство, зокрема – з боку депутата від БПП Ігоря Кононенка. Останній всі звинувачення відкидає.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *