ОСТАННІ НОВИНИ

У Порошенка готують відставку Яценюка

|

Фракція БПП вирішила визнати роботу Кабінету Міністрів незадовільною. Про це повідомив депутат БПП Сергій Лещенко за результатами засідання фракції, пише Українська правда.

343

За його словами, представникам БПП було доручено взяти у секретаріаті ВР підписні листки та почати збір підписів за оголошення недовіри уряду Арсенія Яценюка. Якщо назбирається 150 голосів і питання буде винесене до сесійної зали, то фракція БПП голосуватиме за це рішення.

Водночас, як уточнює кореспондент УП, рішення ухвалювалося без Яценюка та президента Петра Порошенка, які виступали на засіданні фракції.

Згідно з повідомленням, зустріч Порошенка з депутатами тривала не менше години, але чіткої позиції щодо відставки уряду він не висловив.

Ключове, що просив президент – проголосувати за 8 законопроектів, які необхідні для безвізового режиму і співпраці з МВФ.

«Я не буду на вас тиснути, прийшов вас послухати», – сказав він депутатам, відповідаючи на запитання щодо відставки уряду.

Порошенко сказав, що питання про відставку Кабінету міністрів не можна не піднімати, оскільки це турбує суспільство, але лишається на розсуд депутатів.

«Коли міністри на 1+1 говорили про успіхи уряду, навіть я їм не вірив», – зазначив президент.

Він сказав, що не допустить дострокових парламентських виборів.

Взагалі, за інформацією джерел УП, зустріч Порошенка звелася до того, що він не висловив чіткої позиції щодо уряду і ретранслював депутатам ризики та позицію західних партнерів.

Після цього з депутатами зустрівся Яценюк. Він відповідав на запитання депутатів, здебільшого вузькогалузеві.

Під час спілкування із фракцією Яценюк висловив таку думку: «Ми йдемо, як барани, у 2005 році. Тоді тільки війни не було».

На це Юрій Луценко відповів, що «тоді президент був непопулярною політичною фігурою, який відправляв у відставку популярного прем’єра, а зараз президент – найпопулярніша фігура».

Проти рішення фракції голосував Юрій Соловей, і десять депутатів утрималися.

В коментарі УП Соловей сказав: «По-перше в уряді 11 міністрів від БПП, і якщо відправляти у відставку, то усіх, а не тільки прем’єра. По-друге, спочатку в коаліції фактично були тільки БПП і НФ, поки «Самопоміч» і Ляшко фактично були в опозиції. Відправляти у відставку, щоб країна котилася невідомо куди – неправильно».

Нотомість, на засіданні фракції “Народний фронт”, яке також відбулося ввечері, депутати висловили підтримку чинному уряду. Про це журналістам заявила народний депутат Вікторія Сюмар.

“Фракція повним складом підтримала прем’єр-міністра”, – зазначила вона.

За словами Сюмар, якщо назбираються підписи про визнання роботи уряду незадовільною, прем’єр вимагатиме якнайшвидшого розгляду постанови про недовіру до уряду.

Водночас співрозмовники УП у фракції зазначають, що найближче оточення Яценюка емоційно сприйняло рішення БПП.

Попри це, на фракції НФ не обговорювали можливість виходу з коаліції.

“Очевидно, що Арсеній вночі ще говоритиме з Ляшком і Відродженням”, – сказав один із депутатів.

Коментарі

  1. Винниченко годі лизати ду..пу президенту і йому подібним!ти засланий козачок!відкрий очі і не лицимір перед людьми їм лапші на вуха достатньо!не за це майдан стояв!нк за зрадників які керують країною і кинули свій народ під ноги!люди вибрали тих хто їх зрадив і їх жеш і скинуть поки ще всіх не поперибивали!

  2. Мен1 дуже дивно, що Самопом1ч пор1днилась з п. Тимошеко. Вона вже раз п1дставила ногу Ющенку, то ще раз п1дставить ногу Самопомоч1 1 Укра1н1 вц1лому. Вона спить 1 1й знову сниться стати головою уряду. Укра1на зараз знаходиться у складн1й ситуаци1 1 м1няти голову уряду нерезонно. 1 небезпечно. Взагал1 вибори непотр1бн1, вл1зе б1льше опозиц1онер1в, рег1онал1в. Перевибори хотять т1, як1 не ув1йшли у парламент 1 т1 як1 мр1ють одержати посади в уряд1, як Тимошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *