ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні знову знову зростуть ціни на алкоголь?

|

Ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд пропонує владі в рамках податкової реформи підвищити ставки акцизів на пиво і міцний алкоголь. Про це йдеться в звіті Фонду, інформує УНІАН.

акциз

«Рекомендуємо підвищити протягом двох років акцизи на пиво до 3,10 грн за літр (проти нинішньої ставки в 2,48 грн за літр), на вино – до 0,1 грн за літр (проти нинішньої ставки в 0,01 грн), на міцний алкоголь до 123 грн за літр (проти нинішньої ставки в 105,8 грн за літр). Рекомендуємо оподаткувати реалізацію чистого спирту і ввести податковий кредит замість податку з реалізованих алкогольних напоїв та системи векселів. Також рекомендуємо встановити нульову ставку по всіх продуктах з етилового спирту, що не призначені для споживання громадянами, і передбачити відшкодування сплаченого податку», – йдеться у звіті.

У цьому контексті Фонд назвав одним із пріоритетних завдань посилення контролю за роботою держконцерну “Укрспирт” та інших суб’єктів підприємництва, пов’язаних із спиртовою галуззю.

Причому в МВФ переконані, що акциз на нафтопродукти можна залишити на нинішньому рівні – 13% і збільшити надходження за цією статтею доходів бюджету переважно за рахунок удосконалення адміністрування цього акцизу.

«За оцінками представників ринку, сплати акцизів уникають близько 20% торговців паливом. Сформувалися всілякі схеми ухилення від сплати податків шляхом контрабанди, перемаркировки палива, виробництва фальсифікату», – підкреслили в МВФ.

Фото: economics.unian.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *