ОСТАННІ НОВИНИ

Верховному суду бракує ще дев’ятьох суддів

|

Верховний суд очікує від Вищої кваліфікаційної комісії суддів на оголошення конкурсу і заміщення 9 вакантних посад. Про це під час прес-конференції заявив голова Верховного суду Ярослав Романюк, передає Українська правда.

«Фактично на сьогоднішній день з 39 наявних суддів здійснювати правосуддя мають право лише 36. Ми очікуємо, коли Вища кваліфікаційна комісія оголосить конкурс і публічно зробить добір претендентів на посади суддів Верховного суду», – сказав Романюк.

Він зауважив, що відповідно до законодавства в штаті ВСУ має бути 45 суддів, однак наразі у правових відносинах у суді перебуває 39 суддів, з яких 2 суддів – Тітов і Русак – у відрядженні.

Оскільки один працює у ВККСУ, а другий у Вищій раді юстиції, тому вони позбавлені права здійснювати правосуддя. Крім того, здійснювати правосуддя не має права суддя Онопенко, оскільки йому вже виповнилося 65 років.

Як зазначала прес-служба ВС, аналіз статистичних даних свідчить про значне збільшення надходження до Верховного суду у 2015 році заяв про перегляд судових рішень.

Таким чином, у 2015 році на розгляд до ВСУ надійшло 11732 заяви про перегляд судових рішень, що у 10,2 рази більше, ніж у 2014 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *