Дуже скоро в Україні стартує велика приватизація, - Білоус

|

Голова Фонду держмайна Ігор Білоус запевняє, що Верховна Рада у лютому ухвалить закон, який розблокує приватизації державних активів. Про це він сказав в інтерв’ю “Економічні правді”.

приватизація

Він розповів, що має великі сподівання, що проголосований у першому читанні приватизаційний законопроект 2319а-д проголосують у лютому.

“За два тижні, сподіваюся – друге (читання –ред.). Ми вже з усіма його погодили. Не знаю, з ким ще треба погодити? Чому він і називається “депутатський” – тому що туди вже запхали ну всі “хотєлки”. Проблема в чому? Коли підходить до голосування не зрозуміло, хто з депутатів голосує, хто не голосує, а хто просто пішов кави попити”, – розповів голова ФДМ.

За його словами, прийняття цього закону дуже чекають на Заході.

“Цей закон – це маяк МВФ. Це серйозні речі, насправді. Немає закону – немає фінансування. Цей закон рівно позитивний для всіх в Раді. Не розумію, чому його не приймають”, – заявив Білоус.

Він вважає, що якщо закон ухвалять у лютому, то цілком реально дуже швидко почати велику приватизацію, наприклад Одеського припортового.

“Якщо ми його зараз проголосуємо, то уже в квітні можна розпочати продаж ОПЗ. 45 днів знадобиться на проведення аукціону і ще місяць – на закриття угоди. Тобто до кінця півріччя ми можемо отримати гроші. Це реально”, – запевняє голова ФДМ.

Фото: uspp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *