СБУ знайшла зброю, якою розстрілювали Героїв Майдану

|

Правоохоронці виявили фрагменти 23 одиниць вогнепальної нарізної зброї, з якої стріляли на Майдані. Про це президенту Петру Порошенку доповіли голова СБУ Василь Грицак та генпрокурор Віктор Шокін.

майдан

Як повідомляє прес-служба глави держави, Грицак доповів, що під час розслідування матеріалів кримінальних проваджень, пов’язаних з подіями Революції Гідності 2013-2014 років, СБУ здійснила низку оперативно-розшукових заходів, в результаті яких було виявлено фрагменти 23 одиниць вогнепальної нарізної зброї, з якої стріляли на Майдані.

Згідно з інформацією, зброя була пошкоджена механічним способом, спилено ідентифікаційні номери. За результатами проведеної експертизи СБУ, ідентифіковано 12 з 23 одиниць зброї.

“З великою долею ймовірності можна сказати, що це фрагменти 22 автоматів Калашникова та одного кулемета Калашникова, крім цього – один ствол дванадцятого калібру мисливської гладкоствольної зброї”, – повідомив Грицак.

Він також додав, що після отримання висновків експертизи відповідні матеріали було надіслано до Генеральної прокуратури, МВС.

У свою чергу, Шокін зазначив: “Слідством доведено повністю та беззаперечно, що з цієї зброї вбивали майданівців”.

Він пообіцяв найближчим часом поінформувати, в яких конкретно випадках вона використовувалась.

Президент наголосив, що усі винні у розстрілі майданівців обов’язково мають бути притягнені до відповідальності, в тому числі і ті, хто віддавали злочинні накази.

За його словами, ці матеріали “суттєво збільшують доказову базу для притягнення до відповідальності конкретних посадових осіб”.

Порошенко наголосив, що таким чином можна визначити не лише тих, хто вбивав з цієї зброї, але і тих, за чиїм наказом ця зброя була видана, замовників і організаторів вбивств.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *