ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Зуб: «На території Львова перевищено епідемічний поріг»

|

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб про рівень захворюваності мешканців Львова на грип:

Зуб

«За результатами спостереження за епідситуацією можемо сказати, що останній тиждень, який минув (з 25 по 31 січня) – піковий період. За цей тиждень зареєстровано найбільшу кількість захворілих, а саме 9 005 осіб, з який близько 50% – діти. Це найвищий рівень захворюваності за січень місяць. Фактично, це пік захворюваності на минулий тиждень. Тобто зараз епідемічний поріг на території Львова перевищено.

Ми приймали до уваги той факт, що в таких погодних умовах, які сьогодні є, вірус грипу і інші віруси дуже добре зберігають свої вірулентні властивості, тому ризик захворіти залишається дуже високим.

За минулий день (за понеділок 1 лютого) зареєстровано 1 900 випадків. Варто зауважити, що після вихідних люди більше звертаються до лікарів, тому у понеділок у нас завжди висока цифра реєстрації, але 1 900 підтверджує, що рівень захворюваності є досить високим. Проте ми спостерігаємо, що кількість зареєстрованих дітей, порівняно з минулим тиждень трошки зменшилась. Якщо розглянути ситуацію по наших стаціонарах та поліклініках, ми теж бачимо, що наплив пацієнтів трошки стабілізувався і навіть призупинився.

На сьогодні у міський лікарнях лікується 136 пневмоній. З них 23 – діти. Середо людей знаходяться у відділенням реанімації, троє з яких лежать на апараті штучної вентиляції легень», – сказав Володимир Зуб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *