ОСТАННІ НОВИНИ

Ціна на транзит газу не зміниться

|

Глава Міненерговугілля наголосив, що на даний момент відомство працює за тими договорами, які існують, а до укладення нового договору ціна на транзит газу не зміниться. Про це повідомляє УНІАН.

gas

Україна до укладення нового договору здійснюватиме транзит російського газу за старими тарифами без урахування підвищення його вартості на 50%.

«У нас зараз немає бази для того, щоб виставити рахунки Росії – УНІАН) за новими тарифами, бо не підписаний договір. Ми працюємо за тими договорами, які існують», – сказав Демчишин.

НАК “Нафтогаз України” запропонував «Газпрому» провести переговори щодо вартості послуг з транзиту російського газу в ЄС після того, як 29 грудня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ), встановила нові правила ціноутворення на даний вид послуг.

Однак, згідно з існуючим контрактом між «Газпромом» і «Нафтогазом», за яким сторони сперечаються в Стокгольмському арбітражі, вартість послуг з транзиту російського газу через Україну прив’язується до ціни на газ.

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина, ставка транзиту в першому кварталі 2015 року становила 2,88 долара за тисячу кубометрів на кожні 100 кілометрів.

Фото: lb.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *