ОСТАННІ НОВИНИ

Рада дозволила призначати керівників закладів культури на конкурсних засадах

|

Верховна Рада дозволила призначати керівників театрів, бібліотек та інших державних та комунальних закладів культури за результатами проведення конкурсу. За відповідний законопроект проголосували 240 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів УНН.

культура

Законом передбачається, що керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

Трудові відносини з професійними творчими працівниками (художнім та артистичним персоналом) державних та комунальних закладів культури оформлюватимуться шляхом укладення контрактів

Набрання чинності цим Законом є підставою для припинення безстрокового трудового договору з керівниками державних та комунальних закладів культури, а також з професійними творчими працівниками (художнім та артистичним персоналом) державних та комунальних закладів культури. Ця норма не поширюється на професійних творчих працівників комунальних закладів культури у територіальних громадах з населенням до 5 тисяч жителів.

При цьому передбачається укладання нових контрактів від 1 до 3 років з акторами.

Фото: culture2025.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *