ОСТАННІ НОВИНИ

За російську пропаганду візьмуться у НАТО

|

НАТО має намір використовувати військову тактику в роботі нового комунікаційного підрозділу, щоб боротися з російською пропагандою. Про це повідомляє РБК-Україна.

60812

Як інформує Reuters з посиланням на документ альянсу,  застосування військових прийомів необхідно, щоб зрозуміти наміри противника, а потім вплинути на зарубіжну аудиторію, наголошується в документі. НАТО збирається мати справу зі “стратегічним наративом, на якому будуть ґрунтуватися узгоджені висловлювання і дії і який буде відповідним чином адаптовано та враховувати культурні особливості, щоб знаходити відгук у всіх аудиторій і протистояти ворожому нарративу”.

За відомостями агентства, США виступають проти будь-якої стратегії, яка передбачала б використання чистої пропаганди. За пропозиціями, НАТО вивчає можливість більш швидкого розсекречення візуальної інформації, яка б підкріплювала попередження альянсу про загрозливу активності, а також збільшення активності в соціальних мережах.

Стратегічні комунікації полягають у координації різних методів доведення інформації до ЗМІ та громадськості, а також у проведенні психологічних операцій, щоб вплинути на громадську думку і отримати підтримку певних дій і політики. За відомостями Reuters, нова комунікаційна політика альянсу може бути схвалена на його саміті у Варшаві, який відбудеться в липні 2016 року.

Фото: 112.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *