ОСТАННІ НОВИНИ

Нові судді Конституційного суду склали присягу

|

Судді Конституційного Суду Віктор Кривенко, Віктор Колесник і Володимир Мойсик приступили до виконання своїх обов’язків. На засіданні Верховної Ради вони зачитали присягу, передають Українські Новини.

suddi

Кривенко обраний суддею КС 13 листопада 2015 року на 13-му з’їзді суддів.

Колесник і Мойсик призначені суддями КС Порошенком 26 січня.

Кривенко народився 6 серпня 1955 року, закінчив Київський держуніверситет ім. Шевченка.

Працював адвокатом і консультантом відділу Верховного Суду, секретарем палати у адміністративних справах Верховного Суду.

Нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого 5 ступеня.

Кривенко був у колегії суддів Верховного Суду, що прийняла рішення про повторне голосування на президентських виборах 2004 року, на яких переміг Віктор Ющенко.

Колесник народився 19 липня 1960 року, закінчив Харківський юридичний інститут.

Він був завідувачем відділом конституційно-правових проблем державного будівництва науково-дослідного інституту державного будівництва й місцевого самоврядування Національної академії правових наук, член-кореспондент Національної академії правових наук, доктор юридичних наук, з 2004 року – професор кафедри конституційного права України Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Колесник також залучався Радою Європи як експерт з підготовки звіту про відповідність українського законодавства Європейській конвенції про захист прав людини й основних свобод, є членом Конституційної комісії.

Мойсик народився 18 серпня 1957 року, закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за фахом “правознавство”.

З 1983 по 1990 рік працював суддею Залізничного районного суду Києва, з 1990 по 1995 – суддею Київського міського суду, з 1995 по 2006 роки – суддею Верховного Суду, також був депутатом парламенту 4-6 скликань, крім того – радником Президента (2005-2010 роки).

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *