ОСТАННІ НОВИНИ

ПАРЄ не готова дати оцінку Україні

|

Моніторингова доповідь Парламентської асамблеї Ради Європи щодо функціонування демократичних інституцій в Україні не буде передана на розгляд ПАРЄ до осені, та може бути відкладена на наступний рік. Про це «Європейській правді» завив іспанський депутат Хорді Шукла, який є доповідачем ПАРЄ з українського питання.

101

Х. Шукла повідомив також, що найближчим часом має відбутися візит моніторингової місії асамблеї в Україну.

«Ми, співдоповідачі асамблеї, вже наступного понеділка розпочнемо триденний візит в Україну. Ми плануємо ще кілька візитів, два або три», – заявив він.

Політик підкреслив, що в ПАРЄ ухвалене рішення не пришвидшувати підготовку доповіді по Україні.

«Найоптимістичніший сценарій – що звіт буде представлений наприкінці року, точно не раніше. Навесні та влітку його не буде, далі – будемо дивитися», – заявив він, зауваживши, що звіт може бути перенесений на наступний рік.

За його словами, причина в тому, що в Україні наразі проходять перетворення, що змінюють країну: «Розгляд доповіді по Україні в період перетворень, коли до Ради лише подана конституційна реформа – точно не найкращий час».

Моніторінгова доповідь ПАРЄ щодо України має ухвалюватися кожні півтора-два роки. Минула доповідь була ухвалена в 2012 року, після чого неодноразово переносилася через кризу в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *