ОСТАННІ НОВИНИ

Китай підтримав Транскаспійський маршрут в обхід РФ

|

Китай підтримує українську пропозицію про створення на додаток до вже існуючих транзитних маршрутів Транскаспійського транспортного шляху від КНР до Європи через Азербайджан і Казахстан в обхід Росії. Про це сказала в понеділок офіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн, передає Українська правда з посиланням на ТАСС.

83

«Що стосується пропозиції української сторони та низки інших країн про прокладання нового транспортного маршруту, Китай також його підтримує», – сказала Хуа Чуньїн.

При цьому вона заявила про важливе значення для розвитку Економічного поясу Шовкового шляху вже існуючих вантажних залізничних маршрутів з Китаю до Європи «на базі Транссибірської магістралі і нового євроазіатського трансконтинентального мосту».

Як повідомлялося, 15 січня з Іллічівського морського порту відправився перший експериментальний рейс за маршрутом Україна – Грузія – Азербайджан – Казахстан – Китай.

Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут пролягає через Китай, Казахстан, Азербайджан, Грузію і Туреччину і далі – в Європу.

Перший тестовий контейнерний поїзд за маршрутом Шіхецзи (Китай) – Достік – Актау – Алят, прибув до Бакинського міжнародного морського торговельного порту 3 серпня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *