ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарі просять львів’ян не ходити в поліклініку, а викликати медиків додому

|

Лікарі закликають львів’ян, що захворіли та потребують медичної допомоги, не ходити до лікаря на прийом, а викликати його додому. Про це сьогодні, 21 січня, сказали лікарі Першої міської клінічної лікарні імені Князя Лева на брифінгу, передає кореспондент Львівського портал.

грип

Завідувач поліклінічного відділення №1 Першої міської клінічної лікарні Любомира Луцевич запевняє, що сімейних лікарів у Львові достатньо, щоб надати допомогу всіх хворим.

«Людина, яка має ознаки ГРЗ, повинна залишатися вдома. Вона не повинна йти на роботу чи користуватися громадським транспортом. А найголовніше – потрібно викликати лікаря додому.  У Львові близько 98% сімейних лікарів, які можуть прийти до кожного додому, оглянути не лише хворого, а й профілактично оглянути всю сім’ю, дати рекомендацію про захворюваності в самій сім’ї (як доглядати за хворим)», – сказала лікар.

Дуже важливо, що батьки не вели хворих дітей до школи чи в садочок. Окрім того освітяни також мають слідкувати за учнями в школі та при потребі викликати батьків, щоб ті забирали хворих дітей на лікування.

Завідував педіатричного відділення поліклінічного відділення №1 Першої міської лікарні Надія Якимович стверджує, що більшість батьків роблять помилку, ведучи хворих дітей в поліклініку.

«Середньостатистичний сімейний лікар в нашій клініці за вчора викликів додому до хворих мав близько трьох, а на прийомі в поліклініці – 10-12. Це абсолютно не правильно. Має бути навпаки. Не треба з хворою дитиною йти в поліклініку. Якщо ж дитині стало погано пізно ввечері чи в ночі – викликати швидку», – запевнила Надія Якимович.

Фото: radio.kiev.fm

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *