ОСТАННІ НОВИНИ

З полону бойовиків планують звільнити 25 людей

|

СБУ сподівається на звільнення 25 людей із полону бойовиків у найближчі дні. Про це заявив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт, передає УНІАН.

полон

Українська сторона сподівається на звільнення 25 людей із полону угруповань «ДНР» та «ЛНР» у найближчі дні, однак казати про щось конкретніше наразі складно.

«Ми ніколи не анонсуємо дня, часу і місця звільнення заручників. Щоразу, коли ми туди заходимо за нашими хлопцями, проводиться військова операція. Ті, хто туди заходять, фактично ризикують життям. Тому всі дані закриті. Ми лише можемо сказати, що в будь-який момент протягом кількох годин ми можемо забрати наших хлопців», – сказав він.

За словами Тандіта, Україна готова провести обмін своїх громадян на 35 людей, які скоїли злочини проти цілісності України.

«Всі, хто скоює злочин проти цілісності України, й ототожнює себе з самопроголошеними так званими «республіками», може потрапляти у список тих, кого ми можемо передавати. Ми також працюємо зі списками, які були передані минулого року, – близько тисячі людей зі сторони Донецька і Луганська. Це – різні люди, не лише ті, хто був зі зброєю в руках. Наприклад, особи, які супроводжували групу диверсантів, які заходили у бік Костянтинівки, щоб підірвати один із блокпостів», – зазначив він.

Фото: nv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *